Епіфаній: Розмови, що у Православної церкви України немає справжньої автокефалії, – неправда

Епіфаній: Усім нашим противникам, які говорять, що ми не маємо справжньої автокефалії та підпорядковані Константинополю, – це неправда

Фото: EPA

Томос чітко свідчить, що Православна церква України є незалежною автокефальною церквою, заявив її предстоятель митрополит Епіфаній.

Православна церква України є незалежною від Вселенського патріархату. Про це заявив предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній під час виступу в Черкасах 18 січня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усім нашим противникам, які говорять, що ми не маємо справжньої автокефалії та підпорядковані Константинополю, – це неправда. Цей документ, томос, чітко свідчить, що ми є незалежною, автокефальною найсвятішою церквою України", – заявив митрополит.

15 грудня 2018 року в Софійському соборі в Києві відбувся об'єднавчий собор, завданням якого було створення помісної української православної церкви. Під час собору предстоятелем Православної церкви України обрали митрополита Епіфанія.

5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію Православної церкви України, а 6 січня вручив його у Стамбулі Епіфанію.