Кабмін має намір продовжити карантин, оскільки Україна ще не пройшла піку інфікування COVID-19

На нараді за участю президента розглядали можливості пом'якшення карантину
Фото: president.gov.ua

Найбільшу кількість інфікованих коронавірусом в Україні уряд очікує на початку травня.

Кабінет Міністрів України має намір продовжити карантин, оскільки країна ще не пройшла піку інфікування COVID-19. Це питання 21 квітня обговорювали на нараді з подолання епідемії за участю президента України Володимира Зеленського, повідомляє сайт глави держави.

Також на нараді розглядали можливість пом'якшення карантину з метою психологічної підтримки громадян і запуску української економіки.

"Треба точно сказати людям, коли і що буде відкрито, який чіткий план дій уряду. Пік захворюваності очікують на початку травня. Люди мають розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли працюватимуть перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Я знаю, що для підтримки форми хочуть тренуватися олімпійці. Усі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом'якшуватися карантин", – сказав Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив думку, що передусім потрібно пом'якшувати карантинні обмеження для некритичних об'єктів інфраструктури, які можуть сприяти стабілізації економіки.

Він також зазначив, що Україна вчасно ввела карантин, завдяки чому вдається уникнути критичної ситуації з великою кількістю хворих.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Коронавірусну інфекцію COVID-19 станом на ранок 21 квітня підтверджено у 6125 жителів України, з яких 367 уже одужали, а 161 людина померла.

Карантин в Україні було введено 12 березня і посилено 6 квітня (обмежувальні заходи будуть чинними щонайменше до 24 квітня). Шмигаль 20 квітня заявляв, що окремі обмеження можуть послабити вже цього тижня.

На найближче засідання уряду Міністерство охорони здоров'я України винесе пропозицію про продовження дії карантину до 12 травня, повідомив голова відомства Максим Степанов.