Кабмін виділив 672 млн грн на ліквідацію наслідків повені в Західній Україні

Через сильні дощі в Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях затопило дороги й домогосподарства
Фото: depositphotos.com

Більшу частину виділених для боротьби з повінню коштів – 480 млн грн – Кабінет Міністрів спрямує в Івано-Франківську область.

Кабінет Міністрів України на засіданні 25 червня ухвалив рішення про виділення 672 млн грн з Держрезерву на подолання наслідків повені на заході України, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Виділені кошти розподілять так:

  • Івано-Франківська область – 480 млн грн;
  • Чернівецька область – 30 млн грн;
  • Закарпатська область – 30 млн грн;
  • Львівська область – 10 млн грн;
  • Держводагентство – 92 млн грн;
  • Держлісагентство – 30 млн грн.

Крім того, уряд виділив ще 82 млн грн на структури Міністерства внутрішніх справ, які борються з повінню. Серед них: 41 млн грн на Держслужбу з надзвичайних ситуацій, 22 млн грн на Нацгвардію і 19 млн грн на Нацполіцію.

Через інтенсивні опади на заході України сталося підтоплення автодоріг та домогосподарств у п'яти областях: Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській та Тернопільській. Найскладніша ситуація – в Івано-Франківській області, де підтоплено понад 7 тис. будинків у 233 населених пунктах, зруйновано приблизно 140 км автодоріг і 34 мости, поінформувала 24 червня Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Під час стихійного лиха в Івано-Франківській області загинуло троє людей, одна зникла безвісти.

Збитки від повені на Прикарпатті попередньо оцінювали в 400 млн грн.