Кабмін звільнив тих, хто приїжджає в Україну, від обов'язку проходити обсервацію

З 11 травня в Україні почали пом'якшувати карантинні обмеження
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook

Проєкт постанови, згідно з яким дозволено не йти на самоізоляцію або обсервацію для тих, хто приїжджає в Україну, оприлюднив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Кабінет Міністрів України дозволив громадянам, які перетнули український кордон, не проходити обов'язкової обсервації в разі негативного тесту на COVID-19. Відповідне рішення ухвалили на засіданні 25 червня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Проєкт постанови презентував міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Пропонується можливість припинення режиму самоізоляції та обсервації для людей, які перетинають державний кордон та/або пункти пропуску з тимчасово окупованими територіями у разі отримання негативного результату тестування методом ПЛР", – зазначив міністр.

З 11 травня в Україні почали пом'якшувати карантинні обмеження, введені в середині березня у зв'язку зі спалахом коронавірусу. 20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі надали право послаблювати карантинні заходи за умови відповідності трьом критеріям.

Протягом останньої доби в Україні коронавірус було підтверджено ще в 994 осіб, що є антирекордом. Загальна кількість підтверджених випадків інфікування в Україні зросла до 40 008, померло 1067 жителів країни, одужало 17 758.