Карантин в Україні можуть продовжити – ЗМІ

Востаннє карантин в Україні через пандемію COVID-19 продовжили до 31 липня

Фото: depositphotos.com

Якщо ситуація з COVID-19 в Україні погіршуватиметься, то передусім зупинять діяльність стадіонів і спортзалів, повідомило виданню "Сьогодні" джерело в українському МОЗ.

В Україні планують продовжити карантин ще на два тижні – до 14 серпня. Про це "Сьогодні" повідомило високопоставлене джерело в Міністерстві охорони здоров'я України.

"Зараз триває дискусія про продовження карантину і про те, у якому вигляді його продовжувати. З більшою часткою ймовірності карантин буде продовжено після 31 липня. Продовжені будуть ті карантинні заходи, які показали свою ефективність. Ті, які виявилися неефективними, будуть скасовані", – розповіли журналістам у МОЗ.

За даними чиновника, ефективними виявилися дотримання соціальної дистанції та обмежувальні заходи, що стосуються транспорту, зокрема його оброблення.

Він також заявив, що якщо ситуація в тій чи іншій області погіршуватиметься, то передусім буде зупинено діяльність стадіонів і спортзалів.

"Ще немає проєкту постанови, над ним поки триває робота. Але дискусія йде про те, що доцільно встановити карантин на два тижні, оскільки у COVID-19 такий строк інкубаційного періоду", – розповіли в МОЗ.

Через пандемію COVID-19 в Україні з 12 березня розпочав діяти карантин. З 11 травня влада розпочала пом'якшувати обмеження. 20 травня Кабінет Міністрів запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада здобула право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності низці критеріїв.

Востаннє карантин в Україні продовжили до 31 липня.

Станом на 14 липня коронавірус в Україні підтвердили у 54 771 людини, померло 1412 осіб, одужало 27 154 хворих.