Кличко оголосив про початок подання гарячої води киянам, на увімкнення опалення потрібно щонайменше 10 днів. Відео

Віталій Кличко повідомив, що історія з відключенням гарячої води у Києві "місцями варта детективного оповідання"
Скріншот: Віталій Кличко / Facebook

Мер Києва Віталій Кличко заявив у відеозверненні, яке розміщено 16 жовтня у Facebook, що у столиці почалося постачання у будинки гарячої води і стартував технологічний процес увімкнення системи опалення. За його словами, планово необхідно щонайменше 10 днів, щоб подати тепло в усі будинки й установи столиці. Він повідомив, що історія з відключенням гарячої води "місцями варта детективного оповідання". "Київ нарешті отримує газ і розпочав постачання гарячої води у понад 3000 будинків, де її не було. Ми підключили ТЕЦ-6, на велику потужність тепер працює ТЕЦ-5. Відновлюють роботу котельні – підключили 90% із тих, які не працювали", – повідомив мер. Кличко додав, що гарячу воду вже подають жителям Троєщини, Лісового масиву, сьогодні вона піде на Оболонь і Поділ.

Із травня 2018 року за постачання гарячої води та опалення у столиці почало відповідати "Київтеплоенерго". НАК "Нафтогаз України" відмовила комунальному підприємству в укладанні угоди, вимагаючи, щоб воно взяло на себе боргові зобов'язання попереднього виконавця послуг – ПАТ "Київенерго".

За даними Київської міськдержадміністрації, заборгованість останнього перед "Нафтогазом" становила майже 5 млрд грн: приблизно 3 млрд грн – борги населення, 1 млрд грн – борг державного бюджету за надані пільги та субсидії, ще понад 1 млрд грн – штрафи і пеня.

9 жовтня "Нафтогаз" і "Київтеплоенерго" підписали мирову угоду, а 12 жовтня почалося постачання газу.