Князєв заявив, що Нацполіція запропонує внести зміни до Кримінального кодексу, щоб посилити відповідальність за неправдиві повідомлення про мінування

Збитки, яких завдають дзвінки про замінування, практично неможливо порахувати, заявили в Нацполіції
Фото: Поліція Києва / Facebook

Голова Нацполіції України Сергій Князєв запропонував посилити відповідальність за дзвінки про мінування, оскільки правоохоронці стали частіше одержувати такі повідомлення, поінформувала прес-служба Нацполіції.

Національна поліція запропонує внести зміни до Кримінального кодексу України, які посилять відповідальність за неправдиві мінування. Про це заявив голова Нацполіції України Сергій Князєв, 25 квітня повідомила прес-служба відомства у Facebook.

"До правоохоронців усе частіше надходять повідомлення про фейкові замінування. Усі вони перевіряються, але проблемою залишається той факт, що майже неможливо порахувати збитки, які завдають такі злочини", – зазначили в поліції.

У день голосування у другому турі виборів президента України поліція масово одержувала повідомлення про замінування.

22 квітня у Харкові та області через дзвінки про замінування 15 об'єктів правоохоронці евакуювали приблизно 1 тис. людей. Жодне з повідомлень не підтвердилося.

25 квітня в поліцію надійшло повідомлення про замінування будівлі Верховної Ради. Співробітники Управління державної охорони перевірили будівлю, і парламент продовжив роботу.