Кордон можна перетнути на машинах або пішки, черг немає – Держприкордонслужба

Через державний кордон України 27 березня пішки прийшло майже 22,5 тис. осіб, повідомили в Держприкордонслужбі
Фото: EPA (архів)

У Держприкордонслужбі України заявили, що разом із польськими прикордонниками пішли на безпрецедентний крок – дозволили громадянам України переходити кордон пішки.

Наразі на польсько-українському кордоні немає черг, заявив виданню "Бабель" прессекретар Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

За його словами, після заяви президента Володимира Зеленського про закриття кордонів із 28 березня зафіксували масове скупчення людей у пунктах пропуску – одночасно до кордону прибуло приблизно 4 тис. громадян.

Демченко повідомив, що о 17.00 Україна за погодженням із Польщею "пішла на безпрецедентний крок" і поряд із пунктом пропуску "Корчова" – "Краковець" відкрила пішохідний перехід. До 00.00 28 березня громадян пропускали пішки після проходження температурного скринінгу.

Усього через державний кордон України 27 березня пішки прийшло майже 22,5 тис. осіб, половина з них – через пункти пропуску "Ягодин" та "Краковець" (по 6,5 тис.), "Рава-Руська" (4,7 тис.) та "Чоп (Тиса)" (2,2 тис.).

Про повне закриття кордонів у зв'язку з пандемією коронавірусу президент України Володимир Зеленський оголосив 26 березня. Через це кількість громадян у пунктах пропуску на західному кордоні України різко зросла. Уранці 28 березня Держприкордонслужба повідомляла, що кордон протягом 27 березня перетнуло 37 тис. громадян, більшість із них – пішки.