Коронавірус довго переслідуватиме людство – ВООЗ

Лікар Набарро застеріг від передчасного зняття карантинних обмежень
Фото: ЕРА

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що хвилеподібного поширення COVID-19, як під час грипу, не буде, а ситуація покращиться після винаходу вакцини.

Коронавірус SARS-CoV-2 ще довго переслідуватиме людство. Про це в ефірі телеканала NBC News 12 квітня сказав спеціальний представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Давид Набарро.

"Ми не впевнені, що все буде відбуватися хвилеподібно, як із грипом. Думаємо, що цей вірус переслідуватиме людство протягом досить тривалого часу, поки ми нарешті не матимемо вакцини, яка захистить нас", – сказав Набарро.

За його словами, є ознаки того, що у США і Європі почнеться уповільнення поширення інфекції, але вірус усе ще у стадії розвитку в інших частинах світу. Країнам необхідно створити інфраструктуру для захисту від спорадичних спалахів найближчими місяцями, перш ніж знімати карантинні обмеження, вважає представник ВООЗ.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 13 квітня, у світі підтверджено більш ніж 1,85 млн випадків зараження коронавірусом, понад 434,7 тис. пацієнтів одужало, приблизно 114,3 тис. померло.

20 березня у ВООЗ повідомили, що у світі вакцини від коронавірусної інфекції розробляє приблизно 20 груп учених.