Коронавірус SARS-CoV-2. Шмигаль закликав українців відмовитися від міжміських поїздок

Шмигаль: Закликаю керівників підприємств там, де це можливо, запровадити дистанційну роботу
Фото: Mariana Khomitska / Facebook

Сценарій поширення коронавірусу в Україні поки що помірний, констатував прем'єр-міністр Денис Шмигаль, запропонувавши співгромадянам відмовитися не тільки від закордонних подорожей, а й від поїздок між містами України.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що під час пандемії коронавірусної інфекції українцям краще за можливості відмовитися від міжміських поїздок. Про це він сказав у відеозверненні, яке розмістив у своєму Telegram увечері 14 березня.

"Я наполегливо закликаю всіх відмовитися не тільки від закордонних подорожей, а й від поїздок між містами України", – заявив глава уряду.

За його словами, ситуація з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2 у країні розвивається "за помірним сценарієм" – кластерів і великих спалахів поки що не було.

Прем'єр зазначив, що в Україні триває обмеження на проведення масових заходів за участю понад 200 осіб і тритижневий карантин у навчальних закладах.

"Закликаю керівників підприємств там, де це можливо, запровадити дистанційну роботу. Запровадити жорсткі заходи (і щоб співробітники їх дотримувалися) щодо особистої гігієни та спілкування", – додав Шмигаль.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Інституту Джона Гопкінса, до 14 березня загальна кількість інфікованих у світі сягнула 150 тис., кількість жертв перевищила 5,6 тис. осіб.

В Україні зафіксовано три випадки зараження коронавірусом, одна з інфікованих померла. Ще одна українка померла від коронавірусу в Італії.

Із 12 березня Кабінет Міністрів ввів карантин по всій Україні. Обмежувальні заходи триватимуть три тижні – до 3 квітня. 13 березня Рада національної безпеки і оборони вирішила закрити для іноземців в'їзд в Україну у ніч на 16 березня і припинити авіасполучення у ніч на 17 березня. Уряд підтримав ці заходи на екстреному засіданні 14 березня.