Криклій анонсував поновлення пасажирських залізничних перевезень

Із 1 червня дозволять міжобласні пасажирські перевезення, заявив Криклій
Фото: depositphotos.com

За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, із 1 червня знову курсуватимуть нічні пасажирські поїзди.

Із 1 червня в Україні поновлять міжобласне автотранспортне і залізничне сполучення. Як передає кореспондент видання "ГОРДОН", про це на брифінгу після засідання уряду повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Починаючи з 1 червня ми переходимо до другого етапу [пом'якшення карантину], коли відновиться робота міжобласного транспорту, почнуть працювати залізничні перевезення, у тому числі нічні потяги. Третій етап – міжнародні авіаперевезення потенційно [відновляться] з 15 червня. Про конкретний графік, із якими саме країнами ми будемо поновлювати авіасполучення, ми окремо будемо інформувати", – зазначив Криклій.

Карантин в Україні діє із 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні, спортивні зали, салони краси, а також обмежили роботу транспорту. У Києві, Харкові та Дніпрі 17 березня закрили метро. Обмежувальні заходи мали діяти до 24 квітня, потім їх двічі продовжували: спочатку – до 11 травня, потім – до 22 травня. З 11 травня в Україні розпочали пом'якшення карантину.

На сьогоднішньому засіданні Кабмін продовжив карантин до 22 червня, а також запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада зможе послаблювати обмежувальні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначав, що для пом'якшення карантину в області середня кількість випадків COVID-19 протягом семи днів не має перевищувати 12 осіб на 100 тис. населення; має бути зайнято не більше як 50% місць у лікарнях для лікування пацієнтів із COVID-19, а кількість ПЛР та ІФА-тестів у регіоні має бути більшою ніж 12 на 100 тис. населення протягом семи днів.

Станом на 20 травня коронавірус в Україні підтверджено у 19 230 осіб, 564 з них – померли, а 5955 – вилікувалися.