Купатися не рекомендують. На всіх пляжах Одеси виявили кишкову паличку

Через виявлену кишкову паличку пляжі для відвідувачів закривати не будуть
Фото: depositphotos.com

Фахівці лабораторного центру міністерства охорони здоров'я України зафіксували високий рівень вмісту кишкової палички в усіх пробах морської води, взятих в Одесі. Але закривати пляжі не будуть.

Фахівці обласного лабораторного центру міністерства охорони здоров'я України досліджували зразки морської води в Одесі. Вода на всіх пляжах міста не відповідає санітарним нормам, про це повідомляє Суспільне 6 липня.

У всіх пробах морської води фахівці центру зафіксували високий рівень вмісту кишкової палички. Тому купатися на пляжах Одеси вони не рекомендують.

"У цій воді ми виявили високий рівень лактозо-позитивної кишкової палички. Це наш основний показник, що характеризує забрудненість води", – розповіла завідувачка відділу епіднагляду Одеського обласного лабораторного центру Олена Варецька.

За її словами, унаслідок потрапляння в організм людини мікроорганізми можуть спричинити захворювання шлунково-кишкового тракту й різні коліти.

Через виявлену кишкову паличку пляжі для відвідувачів закривати не будуть. Купатися чи ні, кожна людина має вирішувати самостійно, підкреслила Варецька.

28 червня голова Одеської ОДА заявив, що в область у вихідні приїхали десятки тисяч туристів. Пляжі, кав'ярні і центральні вулиці було заповнено відпочивальниками.