Лише 28,3% дітей в Україні вакцинували проти кору – Центр громадського здоров'я

Протягом п'яти місяців 2019 року вакциною КПК було щеплено 41,9% дітей до року
Фото: depositphotos.com

За розрахунками нинішньої тенденції, до кінця року охоплення щепленнями дітей сягне лише 67,9%, чого недостатньо для формування колективного імунітету – необхідних 95%.

Станом на 1 червня лише 28,3% українських дітей до року провели вакцинацію проти кору, паротиту та краснухи (КПК). Про це 16 липня повідомляє Центр громадського здоров'я.

За розрахунками нинішньої тенденції за п'ять місяців, до кінця поточного року охоплення щепленнями сягне лише 67,9%, чого недостатньо для формування колективного імунітету – необхідних 95%.

Протягом п'яти місяців 2019 року вакциною КПК було щеплено 41,9% дітей до року. Минулого року зазначений темп вакцинації КПК дав змогу досягти лише 93,2%, зазначили в ЦГЗ.

На початку липня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що рівень імунізації в Україні серед дітей у червні трохи зріс.

У травні Степанов говорив, що в Україні знизився рівень вакцинації проти кору, краснухи і паротиту на 20% за перший квартал 2020 року. Він зазначив, що у відомстві готують листи до голів обласних державних адміністрацій із проханням активізувати процес вакцинації.

Україна потрапила в п'ятірку країн із найвищими показниками захворюваності на кір 2018 року. Перед нею тільки Демократична Республіка Конго, Ліберія, Мадагаскар і Сомалі, повідомляли у Всесвітній організації охорони здоров'я.