Ляшко заявив, що на час другої хвилі коронавірусу МОЗ пропонуватиме іншу стратегію

Ляшко: Ми будемо пропонувати зовсім іншу стратегію боротьби
Фото: Віктор Ляшко / Facebook

Українську систему охорони здоров'я потрібно готувати до того, щоб не вводити тотального карантину на час другої хвилі коронавірусу, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Українські медики пропонуватимуть іншу стратегію боротьби з коронавірусом під час другої хвилі захворювання. Про це в ефірі телеканала "Прямий" увечері 28 травня заявив заступник міністра охорони здоров'я України – головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він зазначив, що Україні треба готуватися до другої хвилі коронавірусу – це може відбутися за сценарієм грипу та грипоподібних захворювань.

"Ми повинні готувати систему охорони здоров'я до цього, щоб не вводити тотальний карантин. Коли ми перший раз заходили в тотальний карантин, ми поступово послаблюємо заходи... Цей досвід буде оцінений експертами, і ми будемо пропонувати зовсім іншу стратегію боротьби, коли буде друга хвиля", – сказав Ляшко.

За його словами, необхідно запобігти нашаруванню різних інфекцій, щоб грип та коронавірус не циркулювали разом.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 28 травня в Україні зареєстровано 22 382 випадки коронавірусної інфекції, померло 669 осіб, одужало 8439.

У Національній академії наук України вважають, що країна вже пройшла пік епідемії коронавірусу.