Ляшко заявив, що у восьми регіонах ресторани поки відкрити не можуть

Ляшко: Сьогодні дозволяється відкривати заклади громадського харчування з відвідуванням клієнтів усередині приміщень
Фото: Віктор Ляшко / Facebook

У Києві, Чернівецькій, Волинській, Житомирській, Львівській, Рівненській, Донецькій та Луганській областях поки неможливо відкрити ресторани та кафе для відвідування всередині приміщення через невідповідність вимогам МОЗ, заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

У Києві та ще семи областях України ресторани та кафе поки не можуть обслуговувати відвідувачів у закритих приміщеннях. Про це сьогодні під час брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Сьогодні постановою Кабінету Міністрів дозволяється відкривати заклади громадського харчування з відвідуванням клієнтів усередині приміщень. У той же час, за індикаторами у нас сьогодні не проходять по захворюваності Київ, Волинська область, Житомирська область, Львівська область, Рівненська область, Чернівці. По тестуванню не проходять Донецьк і Луганськ (очевидно, він має на увазі Донецьку і Луганську області. – "ГОРДОН")", – зазначив Ляшко.

За його словами, в цих областях комісії з питань техногенно-екологічної ситуації та надзвичайних ситуацій мають заборонити відкриття ресторанів.

Ляшко нагадав, що постановою Кабінету Міністрів про введення адаптивного карантину передбачено, що за умови досягнення певних критеріїв із 10 червня може бути дозволено відкриття санаторіїв та інших місць для відпочинку.

"Зараз ми маємо тільки відкриті міжобласні перевезення автомобільним і залізничним транспортом. Відсьогодні постанова дозволяє запускати й авіаційне міжобласне сполучення – внутрішні перельоти у країні. Але немає можливості пересуватися туристичним групам більше 10 осіб. Туристичний бізнес звернувся до президента, це було обговорено на нараді, ми найближчим часом будемо ініціювати розгляд цього питання на засіданні Кабінету Міністрів, щоб дозволити пересування груп до 50 осіб, оскільки вони в більшості їздять на автобусах і автобуси мають до 50 місць. Зможемо ініціювати чергове пом'якшення для розвитку внутрішнього туризму", – додав Ляшко.

У зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції в березні в Україні запровадили карантин. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили торгові центри, магазини (крім продуктових та аптек), ресторани, кафе, спортивні зали, салони краси, а також обмежили роботу транспорту. У Києві, Харкові та Дніпрі 17 березня закрили метро.

У квітні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що дотримання безпечної дистанції, постійна дезінфекція та використання засобів захисту стануть новими стандартами для українців.

З 11 травня 2020 року почалося пом'якшення карантину.

Станом на сьогодні загальна кількість підтверджених випадків коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні зросла до 25 964. Від ускладнень, спричинених COVID-19, в Україні померло 762 людини, одужало 11 372 хворих.