"Люди бояться, відмовилися викопати могилу". Донька інфікованого коронавірусом із Тернопільської області розповіла про його похорон

У Тернопільській області зареєстровано 26 інфікованих коронавірусом
Фото: ЕРА (архів)

Тіло інфікованого коронавірусом жителя Монастириського району дві години не могли повантажити в машину біля лікарні в Тернополі, поки не вийшов лікар у захисному костюмі, розповіла донька померлого Анна Поліщук.

У родичів інфікованого коронавірусом 68-річного жителя Ковалівки Монастириського району Тернопільської області, помер у лікарні в Тернополі, виникли труднощі з похороном. Про це його донька Анна Поліщук повідомила "Радіо Свобода" в інтерв'ю, опублікованому 26 березня.

"Люди в селі бояться, відмовилися викопати могилу. Мер Монастириська знайшов людину, яка викопала могилу. Опускали тіло мер, його заступник, голова сільської ради і мій шваґро. Сестра світила телефоном, а вони закопували в яму, бо вже був вечір", – розповіла вона.

За словами Анни Поліщук, тіло її батька не відразу змогли забрати з лікарні.

"З чоловіком на своєму бусі сестра поїхала по тата. Далі тіло батька винесли з лікарні в мішку і зачинили двері. Сестра з чоловіком несли тіло до машини, допомогла ще медсестра. Мішок розсовувався, тіло випадало. Батько важив 100 кг. Поклали тіло тата самі в домовину, не маючи ніякого захисного одягу. До того телефонувала сестра в лікарні, і їй сказали, що медперсонал не буде наражати себе на небезпеку. А далі труну не могли в бус засунути. Тоді вже дзвонила до головного лікаря, а він порадив просити людей. Але всі тікали. Лише через дві години вийшов лікар у захисному костюмі й допоміг домовину поставити в машину", – зазначила донька померлого.

Житель Ковалівки помер 25 березня.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш повідомляв, що чоловік тривалий час займався самолікуванням, не одразу звернувшись до медиків. Анна Поліщук цю інформацію спростовує.

В Україні, за інформацією Міністерства охорони здоров'я на вечір 26 березня, підтверджено 196 випадків захворювання на COVID-19 (у Тернопільській області 26), п'ять осіб померли. Видання "ГОРДОН" стежить за ситуацією онлайн.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними Університету Джонса Гопкінса на вечір 26 березня, у світі на коронавірус захворіло 510 тис. осіб, майже 23 тис. померло, орієнтовно 121 тис. осіб одужало.