Максакова: Якби Денис прожив ще три дні, то я б набула українського громадянства

Максакова: Найбільше я боялася, що мені не дадуть посвідки на постійне проживання
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Оперна співачка Марія Максакова в інтерв'ю головному редакторові видання "ГОРДОН" Олесі Бацман заявила, що якби її чоловік прожив ще три дні, вона була б два роки дружиною українця і могла б претендувати на українське громадянство.

Вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, оперна співачка Марія Максакова у програмі "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на каналі "112 Україна" заявила, що хоче набути українського громадянства.

"Я маю почекати, поки мине передбачений законом термін. По-моєму, п'ять років із моменту, як я переїхала. Найбільше я боялася, що мені не дадуть посвідки на постійне проживання. Фактично людина, у якої є безстрокова посвідка на проживання, рівна у правах із іншими громадянами. Я не можу тільки обирати й бути обраною", – сказала Максакова.

Вона зазначила, що Вороненкову дали українське громадянство, оскільки його мати – українка.

"Ох, Олесю, якби Денис прожив ще три дні, то я була б два роки дружиною українця. І набула б [громадянства]. Мені залишається лише одне сказати: ті, хто задумував [убивство], зокрема й це прораховували. Мені було складно закріпитися. Я дуже цього хотіла. "За землю ухопилась, де вода і солов'ї", – сказала співачка.

Максакова про Максима Тимошенка: Порожнє місце. Безглуздість, про яку навіть розповідати ніяково. Він штовхнув мене. У ресторані, на очах у всіх. Читайте повну версію інтерв'ю

Максакова – депутат Держдуми РФ VI скликання (2011–2016 роки), у минулому – солістка Маріїнського театру. Наприкінці 2016 року з чоловіком, екс-депутатом Держдуми Денисом Вороненковим переїхала в Україну. 23 березня 2017 року Вороненкова застрелили в центрі Києва.

В інтерв'ю "Медузе", яке вийшло 15 лютого 2017 року, Максакова заявляла, що у неї від народження є громадянство Німеччини "за правом ґрунту і за правом крові", а також громадянство РФ.