Митрополиту УПЦ МП Іларіону відновили перепустку, яка дозволяє перетинати лінію розмежування на Донбасі

Іларіона не пропустили через лінію розмежування 9 грудня
Фото: donetsk.church.ua

Парафії Донецької та Горлівської єпархій Української православної церкви Московського патріархату розташовані з обох боків лінії розмежування на Донбасі, зазначили у прес-службі Горлівської та Слов'янської єпархій. Там повідомили, що митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон знову може перетинати лінію розмежування.

Архієреям Української православної церкви Московського патріархату, митрополиту Донецькому і Маріупольському Іларіону та митрополиту Горлівському і Слов'янському Митрофану, 11 грудня відновили перепустки, які дозволяють перетинати лінію розмежування на Донбасі. Про це повідомила прес-служба Горлівської і Слов'янської єпархій УПЦ МП.

"Парафії Донецької і Горлівської єпархії розташовані з обох боків лінії розмежування. Для повноцінного здійснення свого служіння керівним архієреям цих єпархій необхідно особисто бути присутніми на парафіях і в монастирях з обох сторін", – ідеться в повідомленні.

9 грудня прес-служба єпархії повідомляла, що на контрольному пропуску в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" українські правоохоронці сказали Іларіону, що його електронну перепустку для перетину лінії розмежування анульовано нібито "за особливим розпорядженням із Києва".

У Держприкордонслужбі підтвердили факт непропускання священика, але зазначили, що про подробиці треба запитувати у Службі безпеки України.