МОЗ України додало 42 препарати до реєстру програми "Доступні ліки"

МОЗ оновило реєстр препаратів програми "Доступні ліки"
Фото: pexels.com

В оновлений реєстр препаратів, які беруть участь у програмі "Доступні ліки", МОЗ України додало 33 препарати для пацієнтів, які страждають на серцево-судинні захворювання, п'ять – для людей, які хворіють на діабет другого типу, чотири – для тих, хто страждає на бронхіальну астму.

Міністерство охорони здоров'я опублікувало новий реєстр препаратів, які беруть участь у програмі "Доступні ліки". Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

До переліку ввійшло 199 препаратів 43 виробників (21 виробник із країн Євросоюзу, 17 – з України, чотири – з Індії, Ізраїлю).

В оновлений реєстр МОЗ України додало 33 препарати для пацієнтів, які страждають на серцево-судинні захворювання, п'ять – для людей, які хворіють на діабет другого типу, чотири – для тих, хто страждає на бронхіальну астму.

9 листопада 2016 року Кабінет Міністрів України на засіданні ухвалив рішення про введення з 1 січня 2017 року референтного ціноутворення на ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, діабет і астма. 1 лютого Кабмін переніс дату початку регулювання цін на ліки на 1 квітня.

Згідно з ухваленим рішенням, із 1 квітня 2017 року було запущено програму реімбурсації з ціноутворення на ліки, яка передбачає, що пацієнти будуть оплачувати вартість аптечних препаратів для лікування бронхіальної астми, діабету другого типу та серцево-судинних захворювань частково.