МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок у країни, найбільш уражені коронавірусом COVID-19

Найбільше людей захворіло на коронавірус у Китаї

Фото: ЕРА

Українцям, які й далі перебувають у країнах, де зареєстровано випадки інфікування громадян COVID-19, Міністерство закордонних справ рекомендує виявляти підвищену увагу та обережність, а також повідомити про своє місцеперебування та контактні дані у найближчу дипломатичну установу України.

У Міністерстві закордонних справ України рекомендують громадянам тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених коронавірусом COVID-19, повідомляють на сайті відомства.

"У зв'язку зі стрімким поширенням у світі захворювання, викликаного новим типом коронавірусу COVID-19, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до країн або на окремих територій держав, найбільш уражених вірусом", – заявили у МЗС.

Українцям, які й далі перебувають у країнах, де зареєстровано випадки інфікування громадян COVID-19, МЗС рекомендує виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися й виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідування уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місцеперебування та контактні дані в найближчу дипломатичну установу України, а також зареєструватися на веб-ресурсі ДРУГ, стежити за рекомендаціями щодо ситуації в окремих країнах, які опублікували на сайті МЗС України та вебресурсі “Поради подорожуючим від консульської служби України“. 

"У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю і здоров'ю рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України (довідкова інформація – на сайті МЗС України) або на цілодобову гарячу лінію МЗС України: + 38-044-238-16-57, e-mail cons_or@mfa.gov.ua", – додали в міністерстві.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого в організації не відкинули, що вірус може призвести до пандемії.

Станом на початок доби 9 березня кількість жертв коронавірусу в Китаї сягнула 3119. Вилікували 58 600 осіб, загальна кількість хворих від початку спалаху захворювання сягнула 80 735. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 8 березня за межами материкового Китаю коронавірусом заразилося 24 727 осіб у 101 країні. Загиблих від COVID-19 наразі – 484, тільки протягом доби померла 71 людина.

Єдиний на цей момент підтверджений випадок зараження коронавірусною інфекцією в Україні зафіксовано в Чернівецькій області: житель обласного центру захворів після подорожі Італією зі своєю дружиною, про його хворобу стало відомо 3 березня (з 5 березня в області скасовано масові заходи). Ще п'ятеро українців захворіли за кордоном: четверо – на борту круїзного лайнера Diamond Princess, що стоїть на карантині в японській Йокогамі (одну із хворих уже виписали з лікарні), одна громадянка України – в Італії.