На борту корабля біля берегів Греції спалах коронавірусу, до складу екіпажу входять українці

Команда El Venizelos складається майже із 400 людей
Фото: anek.gr

Не менше ніж 20 людей заражено коронавірусом SARS-CoV-2 на борту корабля El Venizelos, який із 21 березня стоїть біля порту Пірей у Греції. Місцева преса пише, що в екіпаж входить 82 громадянина України, український фонд допомоги морякам "Ассоль" має інформацію про 30.

Приблизно у 20 моряків із судна El Venizelos, яке із 21 березня стоїть на рейді в порту Пірей у Греції, виявлено коронавірус. Про це 31 березня повідомив грецький телеканал SKAI із посиланням на міністерство охорони здоров'я країни.

Корабель перевозив робітників у іспанський Кадіс для участі в реконструкції круїзного лайнера Royal Caribbean. Однак через пандемію роботи не розпочали, і корабель повернувся в Туреччину.

Влада не дозволила йому заходити в порти. Тоді El Venizelos вирушив до Греції і став на рейд недалеко від Пірея.

Після того, як у 72-річного члена екіпажу зі Швейцарії підтвердили зараження коронавірусом, морякам заборонили сходити на берег. Влада заявила, що спалаху інфекційного захворювання уникнути не вдалося. На борт передали тест-системи на COVID-19 для всієї команди.

До складу екіпажу входить 383 людини 13 національностей, серед них 82 українців, зазначає телеканал. Український фонд допомоги морякам "Ассоль" 1 квітня повідомив у Facebook, що громадян України на борту приблизно 30.

"За інформацією від рідних і близьких українських моряків, на початку карантину старшим посадам видали маски, молодшим – лише антисептики. На запитання, чому так, була відповідь: "Вони вам не потрібні". Інформації на судні у людей немає, послуговуються лише чутками й домислами", – заявили у фонді.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.