На час дії карантину в Києві закриють сміттєпроводи в будинках

У Києві тимчасово закриють сміттєпроводи
Фото: depositphotos.com

Сміттєпроводи в будинках є джерелом антисанітарії і містять загрозу для кожного жителя багатоповерхівки, заявив глава комітету з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, екології та охорони довкілля громадської ради при Київській міській державній адміністрації Олег Попенко.

У Києві на час дії карантину закриють сміттєпроводи в будинках. Про це 18 березня у Facebook повідомив голова комітету з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, екології та охорони довкілля громадської ради при Київській міській державній адміністрації Олег Попенко.

"Сміттєпроводи в умовах поширення коронавірусної інфекції повинні бути закриті. Це непотрібний рудимент, що є джерелом антисанітарії і несе загрозу для кожного жителя багатоповерхівки. Рішенням комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сміттєпроводи будуть закриті. Гадаю, краще зробити кілька кроків і донести сміття до контейнерів, аніж ризикувати своїм здоров'ям!" – написав він.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції заборонили масові заходи і зачинили навчальні заклади. Окрім того, у ніч на 16 березня Україна цілковито заборонила в'їзд на територію країни іноземним громадянам, із 17 березня зупинила авіаційне сполучення з іншими країнами, а з 18 березня у країні мають зупинити внутрішні пасажирські перевезення. У багатьох містах також закрили торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні й бари, спортивні зали, салони краси та нічні клуби. Обмежувальні заходи триватимуть три тижні – до 3 квітня.

В Україні станом на 18 березня підтверджено 14 випадків зараження коронавірусом: 10 з них – у Чернівецькій області, два – в Києві, по одному – у Київській та Житомирській областях,  двоє людей померли. За кордоном від COVID-19 померла одна українка, ще 12 лікують. Серед хворих і нардеп від групи "Довіра" Сергій Шахов, який нещодавно був за кордоном.

Спалах COVID-19 виник наприкінці 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Інституту Джона Гопкінса, до 18 березня інфекцією заразилося 204 тис. людей у всьому світі, кількість померлих перевищила 8 тис.