На карантині українці почали частіше дивитися фільми й новини і виділяють більше часу на саморозвиток – опитування

40% опитаних заявили, що через введені обмеження стали рідше спілкуватися з друзями
Фото: depositphotos.com

Кожен п'ятий українець під час карантину почав більше приділяти уваги своєму хобі, читати книжки чи займатися спортом, повідомляє Соціологічна група "Рейтинг".

На карантині українці почали частіше дивитися фільми й новини, а також виділяють більше часу на саморозвиток. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Частіше стежити за новинами стала майже половина опитаних. Третина респондентів зазначила, що на карантині вони почали більше дивитися фільми та серіали.

Чверть українців вирішила збільшити час на заняття саморозвитком, спілкування з рідними та близькими. Водночас приблизно 40% опитаних заявили, що через введені обмеження стали рідше спілкуватися з друзями.

Опитування відбувалося 1–2 квітня через інтернет на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. У ньому взяло участь 1300 респондентів віком від 18 років.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 9.00 6 квітня в Україні зафіксовано 1319 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Летальних випадків – 38, одужало 28 пацієнтів.

З 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, зачинили навчальні заклади, торгові центри, магазини (крім продуктових та аптек), ресторани, кафе і бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами та внутрішні пасажирські перевезення. Роботодавців закликали перевести співробітників на віддалений режим роботи. Очікували, що ці заходи будуть чинними до 3 квітня, але 25 березня Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні та продовжив карантин до 24 квітня.