На об'єднавчому соборі присутні два митрополити УПЦ МП – керівник "Релігійно-інформаційної служби України"

Симеон претендує на пост глави нової церкви
Фото: orthodox.vinnica.ua

Для участі в об'єднавчому соборі православної церкви України, який відбувається у Києві, зареєструвалися митрополити УПЦ Московського патріархату Олександр (Драбинко) та Симеон, зазначив директор "Релігійно-інформаційної служби України" Тарас Антошевський.

На об'єднавчому соборі православної церкви України, який відбувається у Софійському соборі Києва, присутні два митрополити Української православної церкви Московського патріархату. Про це в ефірі "Громадського" повідомив директор "Релігійно-інформаційної служби України" Тарас Антошевський.

За його словами, це митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) та митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Симеон претендує на посаду глави нової церкви.

Об'єднавчий собор відбувається в Софійському соборі, сюди прийшли тисячі громадян.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату ухвалив низку рішень, які стосуються автокефалії Української православної церкви. Зокрема, рішення Константинопольського патріархату від 1686 року про передання української церкви в управління Московському патріархату скасовано; із предстоятеля УПЦ Київського патріархату (КП) Філарета знято накладену Російською православною церквою анафему; йому і предстоятелю Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) Макарію повернуто канонічний статус.

Офіційний томос про автокефалію православної церкви в Україні вселенський патріарх Варфоломій вручить обраному на об'єднавчому соборі УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП предстоятелю єдиної помісної церкви.

Предстоятель УПЦ МП Онуфрій назвав об'єднавчий собор незаконним зібранням, оскільки в ньому візьмуть участь представники "розкольницьких угруповань", і зазначив, що не благословляє духовенства УПЦ МП на участь у ньому.