На узбережжі Чорного та Азовського морів порядок охоронятимуть понад 1200 поліцейських – заступник голови Нацполіції

Фацевич: До охорони порядку також залучено бійців Національної гвардії
Фото: mvs.gov.ua

Заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич заявив, що згідно з прогнозами, цього року курортні зони Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей відвідає понад 10 млн туристів.

В Україні на узбережжі Чорного й Азовського морів під час курортного сезону для гарантування громадської безпеки і порядку залучать понад 1200 поліцейських. Про це сказав заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич під час селекторної наради на тему безпеки на дорогах під час курортного сезону, повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Відповідно до забезпечення громадської безпеки і порядку на узбережжі Чорного й Азовського морів, з червня до вересня включно, буде залучено понад 1200 правоохоронців", – підкреслив він.

За словами Фацевича, цього року очікують, що курортні зони Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей відвідає понад 10 млн туристів.

Він уточнив, що для надання допомоги територіальним відділам поліції, розташованим у курортних зонах, уже відправлено 130 працівників патрульної поліції. Крім того, до охорони порядку залучено бійціів Національної гвардії.

Фацевич також підкреслив, що із 12 червня на головних трасах України Київ – Чоп, Одеса – Херсон, Київ – Харків, Київ – Зборів почали патрулювання наряди поліції. Вони діють із метою профілактики правопорушень, які можуть призвести до ускладнення ситуації з безпекою дорожнього руху.

В Україні у 2015 році стартувала поліцейська реформа. 2 липня Верховна Рада ухвалила закон "Про Національну поліцію". 7 листопада того самого року він набув чинності: в Україні офіційно створили Національну поліцію і ліквідували міліцію.

Патрульна поліція розпочала роботу 4 липня 2015 року. Київ став першим містом, де вона з'явилася. На сьогодні патрульну поліцію впровадили у 32 містах країни, у ній працює 12 тис. співробітників.