На Закарпатті вчителька склала зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів

По всій Україні лише 26 осіб набрали максимальну кількість балів на ЗНО з біології
Фото: pixabay.com

Репетиторка з міста Мукачевого Закарпатської області Ганна Федосєєва сказала, що вирішила скласти зовнішнє незалежне оцінювання, щоб довести учням, що у складанні ЗНО на 200 балів немає "нічого надскладного й недосяжного".

Репетиторка з міста Мукачевого Закарпатської області вирішила поекспериментувати і скласти зовнішнє незалежне оцінювання з хімії та біології, повідомляє "Укрінформ" із посиланням на директорку департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганну Сопкову.

"Мене здивувало, коли після публікації результатів ЗНО я дізналася, що однією із чотирьох двохсотбальників, що складали ЗНО цьогоріч, стала мешканка Мукачевого Ганна Федосєєва, за фахом – учителька інформатики, хімії та права, доцент Донецького університету, у минулому — мешканка Макіївки Донецької області. Ми вирішили відзначити експеримент пані Ганни й нагородити її разом із випускниками закарпатських шкіл, яких традиційно нагороджуємо в Закарпатській ОДА за найвищий бал із ЗНО швейцарськими годинниками та ручками “Паркер", – розповіла Сопкова.

Окрім того, Федосєєву нагородили пам'ятним знаком "Мудра сова".

Сама вчителька сказала, що в такий спосіб вона хотіла довести учням, що у складанні ЗНО на 200 балів немає "нічого надскладного й недосяжного".

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти повідомляють, що в Україні 200 балів із хімії набрало 77 осіб, а з біології – 26.

Скріншот: testportal.gov.ua