Національна академія правових наук України припинила членство Дмитра Табачника і всіх академіків-росіян

У 2015 році Табачника було оголошено у розшук
Фото: Олександр Лазаренко / Gordonua.com

Екс-міністра освіти України Дмитра Табачника позбавлено звання члена Національної академії правових наук через втрату зв'язку з установою і невиконання своїх обов'язків. Окрім того, НАПрНУ позбавила членства всіх іноземних академіків – громадян Росії.

Національна академія правових наук України (НАПрНУ) припинила членство трьох академіків – громадян Росії і колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника. Про це йдеться у відповіді академії на запит "Українських новин".

"Через агресію Російської Федерації і окупацію Криму Національна академія правових наук України невідкладно 2014 року припинила членство всіх іноземних членів громадян Росії", – сказано у відповіді.

Загальні збори НАПрНУ припинили членство громадян Росії Олександра Голіченкова, Володимира Комісарова і Веніаміна Яковлєва, а також тих, які не підтвердили громадянства України і проживають на території анексованого РФ Криму. Йдеться про члена академії Ольгу Скакун та члена-кореспондента В'ячеслава Конопльова.

Табачника позбавлено звання члена академії за втрату зв'язку з НАПрНУ і невиконання своїх обов'язків.

Прибічник екс-президента України Віктора Яуковича Дмитро Табачник обіймав посаду міністра освіти України з 2010-го до 2014 року. У березні 2015 року виїхав за межі України і живе в Ізраїлі.

28 травня 2015 року Генпрокуратура оголосила Табачнику підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 7 липня 2015 року його було оголошено у розшук. Банківські рахунки екс-міністра в українських банках заарештовано.

Після анексії Росією Криму на сході України у квітні 2014 року почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.