Невзоров: Томос Україна примудрилася одержати якраз до православного Різдва, у НАТО їй потрібно вступити щонайменше 9 травня

Невзоров уважає, що вступ України в НАТО 9 травня стане "подарунком" для РФ
Фото: wikipedia.org

Вступ України в НАТО 9 травня був би зайвим нагадуванням Росії, що Україна абсолютно вільна, уважає російський публіцист Олександр Невзоров.

Україні слід вступати в НАТО 9 травня. Таку думку російський публіцист Олександр Невзоров висловив у відеоблозі, розміщеному 9 січня у YouTube.

"Оскільки вона свій томос примудрилася одержати акурат до православненького Різдва, то, думаю, що в НАТО їй треба вступити щонайменше 9 травня. І це буде теж дуже гарним "подарунком" Росії і зайвим нагадуванням про те, що Україна абсолютно вільна", – сказав він.

5 січня вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію Православної церкви України, а 6 січня вручив його у Стамбулі предстоятелю Православної церкви митрополиту Київському Епіфанію.

Україна активізувала співпрацю з НАТО у 2014 році на тлі анексії Криму Росією і початку російської агресії на Донбасі. Наприкінці 2014-го Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає відмову України від політики “позаблоковості“. У червні 2017 року парламент підтримав закон, який закріплює намір України вступити в НАТО.

22 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про закріплення в Конституції курсу на вступ до ЄС і НАТО.

8 січня 2019 року представник України в Альянсі Вадим Пристайко заявив, що Україна може стати членом НАТО після Македонії.