Новинський заявив, що інфікований коронавірусом

Тест Новинського на COVID-19 дав позитивний результат
Фото: Вадим Новинский / Facebook

Позафракційний народний депутат Вадим Новинський зазначив, що не відчуває жодних симптомів захворювання.

Позафракційний народний депутат Вадим Новинський заявив, що інфікований коронавірусом. Про це нардеп 15 квітня повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, тест на COVID-19 дав позитивний результат.

"Мій стан у нормі, я не відчуваю жодних симптомів захворювання, температура 36,8. Комп'ютерна томографія легенів не визначила відхилень від норми. До повторного тестування лікарі поки обережні з висновками і прогнозами, але порадили кілька днів провести у стаціонарі під їхнім наглядом. Щоб уникнути різного роду пересудів і спекуляцій, я вирішив оголосити про це сам", – зазначив Новинський.

Також нардеп уточнив, що дотримуватиметься режиму ізоляції. А всі, з ким він контактував останнім часом, теж пройдуть тестування.

Згідно з даними на сайті Верховної Ради, Новинський не був зареєстрований на засіданні парламенту 13 квітня.

В Україні станом на ранок 15 квітня коронавірус підтверджено у 3764 осіб, із них 143 вже вилікувалися, а 108 померли. Пік захворюваності на COVID-19 в Україні прогнозують 17 квітня, повідомили в МОЗ.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.