Одеський медуніверситет подякував Порошенку за звільнення від рейдерів

Колектив сподівається, що надалі ні Міністерство охорони здоров'я України, ні інші сторонні особи не будуть втручатися в роботу університету

Фото: onmedu.edu.ua

Колектив Національного одеського медуніверситету сподівається, що надалі ні Міністерство охорони здоров'я України, ні інші сторонні особи не будуть втручатися в роботу університету.

Колектив Національного одеського медичного університету подякував президенту Петрові Порошенку, прем'єр-міністру Володимирові Гройсману та голові Верховної Ради Андрію Парубію "за вирішення ситуації із самовільним захопленням влади в навчальному закладі сторонніми особами". Про це йдеться у листі колективу вишу, опублікованому 18 грудня на офіційному сайті університету.

У листі наголошують, що "після півроку морального і психологічного тиску" управління медичним університетом розпочав обраний колективом виконувач обов'язків ректора Юрій Сухін, поновилися виплати зарплат і стипендій.

Колектив сподівається, що надалі ні Міністерство охорони здоров'я України, ні інші сторонні особи не будуть втручатися в роботу університету.

"Керівник закладу вищої освіти є виборною посадою, а тому саме працівники та студенти вправі самостійно вирішувати, хто буде здійснювати керівництво університетом, навіть тимчасово. Ми переконані, що Україна є правовою державою, тому такі принципи як автономія та самоврядність діяльності закладів вищої освіти повинні діяти та бути обов’язковими для всіх без виключення, у тому числі, органів державної влади", – ідеться в листі.

Прес-служба вишу нагадує, що з липня 2018-го в навчальному закладі розпочалися перевірки МОЗ, ректора Валерія Запорожана звільнили, будівлю захоплювали так звані тітушки, які нищили майно і блокували приміщення. МОЗ призначило в.о. ректора спочатку Костянтина Аймедова, а потім Владлену Дубініну. "Обидва накази були прийняті з порушенням чинного законодавства та перевищенням повноважень міністерства", – заявляють в університеті.

10 грудня державні виконавці розблокували діяльність вишу, звільнивши від сторонніх осіб адміністративні приміщення та ректорат за рішенням Окружного адмінсуду Києва. Тоді ж виконання обов'язків зміг розпочати в.о. ректора Юрій Сухін.