Пандемія COVID-19. В Іспанії вперше протягом доби ніхто не помер

Іспанія виходить із кризи
Фото: ЕРА

Упродовж 24 годин влада іспанських регіонів поінформувала про 71 новий випадок зараження коронавірусною інфекцією, але вперше від початку спалаху повідомлень про летальні випадки немає.

Протягом дня 31 травня влада іспанських автономій не передала в міністерство охорони здоров'я королівства жодного повідомлення про смерть людей від коронавірусного захворювання COVID-19. Про це повідомило El Pais.

Це відбулося вперше від початку спалаху: після 5 березня в Іспанії щодня фіксували летальні випадки. Найбільша кількість добових смертей припала на 2 квітня – 950.

Газета зазначає, що міністерство ще може уточнити дані за 31 травня; протягом останніх тижнів публікують тільки інформацію про смертність впродовж тижня.

Загальна кількість померлих від COVID-19 в Іспанії становить 27 127.

Упродовж останніх 24 годин виявлено 71 новий випадок зараження коронавірусом – на 25 менше, ніж напередодні. Загалом у країні захворіло 239 638 осіб (п'ятий показник у світі).

Уряд Іспанії 31 травня зробив запит до парламенту про шосте й останнє продовження режиму надзвичайного стану.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За інформацією американського Університету Джонса Гопкінса, у світі коронавірусом заразилося понад 6,23 млн осіб, із них майже 374 тис. померло, понад 2,67 млн вилікували.