Петренко виступив проти законопроекту про обов'язкову реєстрацію мобільних абонентів

Петренко вважає, що приводів для обурення у суспільства і так вистачає
Фото: Павло Петренко / Facebook

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що ініціатива Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України не дістане підтримки як у Верховній Раді, так і серед населення.

Міністр юстиції Павло Петренко виступив проти обов'язкової реєстрації всіх абонентів мобільного зв'язку в Україні. Про це він заявив 9 серпня в ефірі "Еспресо.TV".

"Будь-яка ініціатива, яку пропонуєш і яка стосується широкого загалу людей, вимагає пояснення – чому це потрібно, які цілі ставить держава або той чи інший державний орган, і яким буде результат для громадської і національної безпеки", – зазначив він.

За словами міністра, прив'язка мобільних абонентів до паспортних даних не дістане підтримки як у Верховній Раді, так і серед населення.

"Приводів для обурення у суспільства і так вистачає... Така ініціатива не на часі", – додав Петренко.

19 липня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України опублікувала законопроект, згідно з яким, за клієнтами зберігають право укладати контракти зі стільниковими операторами в будь-якій формі, але в разі, якщо це не письмовий договір, телеком-компанії хочуть зобов'язати збирати персональні дані усіх без винятку користувачів.