Підозрюваний у вбивстві ексглави МЗС України Кожара вийшов із СІЗО

Кожару затримали 25 березня і взяли під варту два дні потому
Фото: EPA

Колишній глава МЗС України Леонід Кожара, якого підозрюють у вбивстві ексголови правління телеканала "Інтер" Сергія Старицького, вніс заставу, повідомила донька Старицького Катерина.

Колишній міністр закордонних справ України Леонід Кожара, підозрюваний у вбивстві ексголови правління телеканала "Інтер", бізнесмена Сергія Старицького, вийшов із СІЗО. Про це 21 травня у Facebook повідомила донька загиблого Катерина Старицька.

За її інформацією, Кожара залишив СІЗО після внесення застави.

Старицького знайшли мертвим увечері 21 лютого в будинку Кожари в селі Чайки під Києвом. Поліція спочатку розглядала інцидент як самогубство, проте пізніше заявила, що є дані, що вказують на те, що Старицького могли вбити. 4 березня на місці інциденту провели слідчий експеримент.

25 березня Кожару затримали, цього самого дня його повідомили про підозру в убивстві Старицького. Він заявив, що не має стосунку до злочину. 27 березня суд узяв Кожару під варту, призначивши заставу в розмірі 14 млн грн. 18 травня Катерина Старицька повідомила у Facebook, що на засіданні щодо продовження строків досудового розслідування заставу зменшили до 2,1 млн грн.

26 березня про причетність до смерті Старицького заявила дружина Кожари Марина Козерод. Вона стверджувала, що хотіла зупинити бізнесмена, який узяв пістолет, хапала Старицького за руки, але цієї миті пролунав постріл. У поліції висловили думку, що Козерод намагається вигородити чоловіка. 10 квітня їй оголосили підозру в наданні неправдивих свідчень.