"Поліція зухвало перевищувала свої повноваження". Звільнений заступник Кличка стверджує, що не нападав на патрульних

Слончак звинувачує правоохоронців у перевищенні повноважень

Фото: Володимир Слончак / Facebook

Після інциденту з поліцією заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимира Слончака звільнили.

Заступник голови Київської державної міської адміністрації Володимир Слончак заперечує напад на поліцейського. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Учора ввечері мій автомобіль було зупинено патрульною поліцією. Під час з'ясування обставин зупинки поліція зухвало перевищувала свої повноваження і порушувала закон, що викликало в мене обурення. Як юрист хочу запевнити, що чітко розумію, де емоції, а де напад на поліцейського, і останнього точно не було", – повідомив він.

Слончак попросив вибачення у громадськості та правоохоронних органів за свою "емоційну нестриманість".

Увечері 26 квітня у центрі Києва поліція зупинила Mercedes за незначне порушення Правил дорожнього руху, однак ситуація переросла в конфлікт. В автомобілі були Слончак і депутатка Київради Людмила Костенко.

На відео, яке, вочевидь, зняли на нагрудну камеру поліцейського, видно, що на початку конфлікту Слончак намагався з'ясувати, чому зупинили автомобіль. Йому пояснили, що водійка забула ввімкнути фари. Слончак почав обурюватися, що поліцейські нібито не зупиняли інших автомобілів, показував своє посвідчення і запрошував у КМДА. "Ти не бикуй, бл...дь! Чо ти вий...буєшся?" – кричав посадовець поліцейським. Вони просили знизити тон. У якийсь момент конфлікту один із правоохоронців крикнув Слончаку: "Чого кричати?" "Ти на мене голос не повишай!" – відповів Слончак і штовхнув поліцейського, той штовхнув посадовця у відповідь. "Ти на кого руку підняв? Ти чо?" – закричав Слончак. Після цього поліцейські повідомили, що Слончака затримали.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу заступника голови КМДА на правоохоронця. Йому загрожує до п'яти років в'язниці.

Мер Києва Віталій Кличко сьогодні під час брифінгу заявив, що звільнив свого заступника.