Правоохоронці зафіксували 19 випадків недотримання карантину в українських церквах на Великдень

Поліція на Великдень працює в посиленому режимі
Фото: Національна поліція України / Facebook

Участь у великодніх богослужіннях по всій Україні взяло майже 130 тис. громадян, повідомили в Національній поліції.

У пресслужбі Національної поліції України повідомили, що святкові великодні богослужіння у майже 14 тис. храмів України відбулися без порушень. Зафіксовано 19 випадків недотримання карантину.

"На території держави 18–19 квітня відбулися заходи з нагоди святкування Великодня. Загалом святкові богослужіння проводили у 13 658 храмах у всіх регіонах держави. Публічну безпеку і порядок забезпечували 26 500 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної роботи щодо неухильного дотримання всіх карантинних обмежень", – ідеться в повідомленні на сторінці Нацполіції у Facebook.

Участь у богослужіннях узяло майже 130 тис. громадян.

"І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Утім впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19 культових спорудах на території 13 областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення", – заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Поліція продовжує працювати в посиленому режимі, додав він.

Влада закликає громадян не відвідувати великодні церковні служби у зв'язку з загрозою зараження коронавірусом.

Україні загрожує спалах COVID-19, навіть якщо в церкви на Великдень прийде десята частина парафіян, говорили в Міністерстві внутрішніх справ.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 19 квітня загальна кількість заражених в Україні сягнула 5449 (+343 людини за добу). 141 людина померла від COVID-19 (вісім із них – протягом останньої доби), 347 пацієнтів одужали (впродовж останньої доби – 72).