При МЗС України створюють групу кризового управління для подолання наслідків COVID-19

Робоча група допомагати МЗС України протидіяти дезінформації й неправдивим новинам про COVID-19
Фото: depositphotos.com

Група кризового управління буде допомагати МЗС України ідентифікувати й координувати доправлення в Україну міжнародної гуманітарної допомоги.

При Міністерстві закордонних справ України за допомогою Програми розвитку ООН створюють групу кризового управління для подолання наслідків COVID-19. Про це 3 червня повідомляє пресслужба МЗС України.

"Пандемія – набагато більше, ніж надзвичайна ситуація, вона має свої економічні, соціальні та – що найважливіше – людські наслідки. Жодна країна не може боротися з нею самотужки. ООН надає глобальну допомогу країнам по всьому світу, зокрема й Україні. Щоб забезпечити скоординовану, ефективну та всеосяжну відповідь на національну кризу, спричинену COVID-19, не залишаючи нікого осторонь, при Міністерстві закордонних справ України створюється робоча група кризового управління та координації", – ідеться в повідомленні.

Як зазначили в міністерстві, ця група допомагати МЗС ідентифікувати й координувати доправлення в Україну міжнародної гуманітарної допомоги та медичних закупівель за кордоном, а також допомагатиме в залученні міжнародної фінансової підтримки та підтримки бізнесу.

Окрім того, новостворена група допомагатиме зовнішньополітичному відомству протидіяти дезінформації й неправдивим новинам про COVID-19 і посилить комунікації МЗС.

"Ми дуже цінуємо підтримку, яку Програма розвитку ООН надає Міністерству закордонних справ. Вона відчутно посилює здатність МЗС реагувати на коронавірусну кризу, долати її наслідки для українського суспільства та економіки. Пандемія кидає виклик усьому світові, і найдієвіша відповідь на неї – це глобальна солідарність", – підкреслив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Станом на ранок 3 червня в Україні підтверджено загалом 24 823 випадки COVID-19. Померло 735 осіб, вилікувалося – 10 440.