Раднику мера Глухова Терещенка влаштували "холодний душ" через підвищення тарифів на воду

Активісти облили водою радника мера Глухова Павленка (ліворуч)
Скріншот: Профспілковий Наступ / YouTube

Активісти "Профспілкового наступу" облили водою Руслана Павленка, члена виконкому Глухівської міськради та радника мера міста Мішеля Терещенка.

"Профспілковий наступ" провів акцію протесту через підвищення тарифів на водопостачання в Глухові Сумської області. Про це повідомляє прес-служба Федерації незалежних профспілок України.

За даними прес-служби, у мітингу брало участь приблизно 100 осіб.

"Флешмоб профспілок добрався й до Глухова, де з 1 вересня на 25% зросте тариф на воду. Мер Мішель Терещенко ще кілька місяців тому хвалився, що в Глухові вдалося провести експеримент і знизити вартість води. Але цей експеримент закінчився плачевно для містян – борговою ямою місцевого водоканалу й різким підвищенням вартості води. Щоб влада почула людей, ми влаштували їй сьогодні холодний душ", – заявили в прес-службі Федерації незалежних профспілок.

Активісти облили водою члена виконкому та радника мера Руслана Павленка.

Відео: Профспілковий Наступ / YouTube

"Тільки акції прямої дії здатні змусити чиновників якось реагувати на вимоги людей. Глухівчани сьогодні в розпачі через підвищення ціни на воду. Ціни ростуть, а якість надання комунальних послуг не змінюється. Можливо, після сьогоднішнього "холодного душу" чиновники знайдуть інший шлях закривати свої провали й не будуть здирати з людей гроші за власні помилки", – заявили в профспілках.

Активісти пообіцяли повернутися до Терещенка, якщо їхніх вимог про скасування підвищення тарифу на воду не буде виконано.

28 серпня "Профспілковий наступ" улаштував "холодний душ" чернігівським комунальникам. В організації заявляють, що раніше учасникам "Профспілкового наступу" вдалося змусити НКРЕКП скасувати абонплату за газ, а також не допустити голосування за медичну реформу у Верховній Раді.