Розенко: Роботодавець в Україні може вирішити питання сієсти через спеку в індивідуальному порядку

Розенко: Говорити, давайте влітку скоротимо 40-годинний робочий тиждень, на мій погляд, недоцільно
Фото: kmu.gov.ua

Кліматичні умови в Україні не дають підстав "виносити питання сієсти на рівень національної ідеї", уважає віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Роботодавець в Україні має право ухвалювати рішення про сієсту для своїх співробітників в умовах аномального підвищення температури. Про це в коментарі УНІАН сказав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"У рамках трудового законодавства у роботодавця є абсолютно всі можливості, щоб вирішити питання сієсти в індивідуальному порядку", – сказав політик.

Водночас, за словами Розенка, кліматичні умови в Україні не дають підстав "виносити питання сієсти на рівень національної ідеї".

"Ніхто роботодавця в цьому не обмежує і зараз. А говорити про те, що давайте влітку скоротимо 40-годинний робочий тиждень і зробимо його, наприклад, 35-годинним, на мій погляд, недоцільно", – додав віце-прем'єр.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що через спеку ухвалив рішення змінити робочий графік для службовців області з 2 до 10 серпня, скоротивши робочий день на годину.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, 3 серпня в Україні збережеться спека, без опадів. Температура вночі +18... +23°, удень +34... +37°, на півдні до +38°.