Ryanair відновить половину літніх маршрутів з України

Ryanair планує перезапустити 17 рейсів під час зимового сезону
Фото: EPA

Згідно з літнім розкладом, Ryanair планує літати з Києва 15 маршрутами із 25, зі Львова – трьома із семи, з Одеси – чотирма із семи, із Харкова – одним із п'яти, із Херсона – одним із трьох, повідомляє Avianews.

Ірландський лоукостер Ryanair планує відновити польоти з України 24 маршрутами, до карантину їх було 47. Про це повідомляє Avianews, посилаючись на оновлений розклад компанії.

"На момент дослідження компанія цілковито зупинила продажі квитків на шести напрямках. Ще 17 планують перезапустити під час зимового сезону 2020–2021 років, який розпочнуть наприкінці жовтня", – ідеться в повідомленні.

Згідно з літнім розкладом, Ryanair планує літати з Києва 15 маршрутами із 25, зі Львова – трьома із семи, з Одеси – чотирма із семи, із Харкова – одним із п'яти, із Херсона – одним із трьох.

За інформацією видання, майже всі польоти відновленими влітку маршрутами заплановано двічі на тиждень. Розклад можуть коригувати через карантинні обмеження в різних країнах.

Карантин в Україні діє із 12 березня. Обмежувальні заходи тричі продовжували. Через пандемію коронавірусу у світі Україна із 16 березня вирішила закрити кордон для іноземців, а з опівночі 17 березня – зупинити регулярне авіасполучення. 14 березня МАУ повідомила, що виконає рішення української влади і припинить регулярні рейси з 00.00 17 березня.

З 11 травня в Україні розпочали пом'якшення карантину. На засіданні 20 травня Кабмін продовжив карантин до 22 червня, а також запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада зможе послаблювати обмежувальні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації. Відновлення міжнародного авіа- та залізничного сполучення, а також запуск сезонних потягів заплановано на третьому етапі пом'якшення карантину в Україні.

Станом на ранок 26 травня в Україні коронавірусом заразилися 21 584 людини. Із них 7575 – одужали, 644 людини померли.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.