Саакашвілі заявив, що грузин, якого вбили під Києвом, збирав про нього інформацію

Саакашвілі (на фото) назвав Чічіашвілі "дуже небезпечним злочинцем"
Фото: ЕРА

Експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі, який проживає в Одесі, уважає, що правоохоронцям слід вивчити зв'язок із грузинськими спецслужбами вбитого в Київській області Шоти Чічіашвілі.

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, який проживає в Одесі, уважає, що Шота Чічіашвілі, якого 2 жовтня під час затримання вбили правоохоронці, збирав в Україні інформацію про нього. Про це Саакашвілі заявив у Facebook.

"При мені у Грузії цей кримінал Чічіашвілі був засуджений до 22 років ув'язнення, але його відпустили у 2013 році за наказом [на той момент прем`єр-міністра Грузії Бідзіни] Іванішвілі. В останні роки його прислали в Україну зі спеціальною місією. Його направили в Одесу збирати інформацію про мене і моє оточення, про що нас попередили наші джерела в українських правоохоронних органах", – написав він.

На думку експрезидента, "слід вивчити питання його [Чічіашвілі] зв'язку із грузинськими спецслужбами, які, у свою чергу, безпосередньо контролюють їхні російські колеги".

"Це був дуже небезпечний злочинець. При проведенні операції українські поліцейські виявили сміливість та професіоналізм", – зазначив Саакашвілі.

У поліції України повідомляли, що 2 жовтня під час спецоперації було застрелено громадянина Грузії, який під час затримання відкрив вогонь із двох пістолетів і поранив двох правоохоронців. Його розшукували після стрілянини на Оболоні 10 днів тому.

У МВС Грузії повідомили, що загиблий – Шота Чічіашвілі.

У Грузії Чічіашвілі називають "терористом номер один", зазначає "Эхо Кавказа". У 2013 році його звільнили з в'язниці після восьми років ув'язнення. Чічіашвілі було засуджено до 22 років ув'язнення за низку тяжких злочинів, серед яких – викрадення людей.