СБУ не знайшла фактів корупції серед своїх працівників після виходу розслідування журналістів "Схем" про елітний автопарк

Вартість автомобілів працівників спецслужби коливається в межах від $30 тис. до $80 тис, ішлося в розслідуванні
Скріншот: Радіо Свобода онлайн / YouTube

Служба безпеки України призначила службову перевірку після виходу в ефір розслідування програми "Схеми" про дорогі автомобілі працівників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки.

Служба безпеки України не встановила фактів незаконного збагачення працівників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки. Про це йдеться у відповіді начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Олександра Саппи на запит видання "Слово і Діло".

Перевірку було призначено на 8 червня після виходу в ефір розслідування програми "Схеми" про дорогі автомобілі працівників спецслужби.

"Діапазон вартості автомобілів коливається в межах від $30 тис. до $80 тис. Зарплата з бюджету – від 8 тис. до 30 тис. грн", – зазначали у сюжеті.

Журналісти "Радіо Свобода" також повідомили, що отримали листа за підписом спікера СБУ Олени Гітлянської "з натяком на кримінальну відповідальність у разі виходу сюжету".