СБУ провела обшуки в Асоціації міжнародних автоперевізників

За даними СБУ, асоціація протягом 2017–2020 років отримала від компаній, які займаються міжнародними пасажирськими та вантажними перевезеннями, понад 300 млн грн платежів і внесків
Фото: depositphotos.com

Через дії керівництва Асоціації міжнародних перевізників для українських перевізників розцінки на її послуги було штучно завищено, а державний бюджет недоотримав десятки мільйонів гривень, повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки України провела обшуки в Асоціації міжнародних автоперевізників. Про це 19 червня повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що асоціація протягом 2017–2020 років отримала від компаній, які займаються міжнародними пасажирськими та вантажними перевезеннями, понад 300 млн грн платежів і внесків. За версією слідства, керівництво громадської структури здійснювало обов'язкове страхування перевізників за завищеними тарифами через афілійовану з директором компанію. Більшу частину грошей посадовці виводили в тінь.

За висновками профільних експертів, через дії керівництва розцінки на послуги асоціації для українських перевізників було штучно завищено, а державний бюджет недоотримав десятки мільйонів гривень.

Для одержання доказів протиправної схеми правоохоронці провели обшуки в офісі асоціації в Києві та Київській області, афілійованих страхових компаніях і фіктивних фірмах. Під час слідчих дій було вилучено фінансові та бухгалтерські документи, які підтверджують проведення фіктивних операцій, печатки вітчизняних та іноземних компаній, через які кошти переводили в готівку. Також виявили чорнові записи, чисті бланки фінансово-господарських документів підставних комерційних структур і готівкові кошти.

Зазначено, що операцію проводило Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно зі слідчим управлінням Офісу великих платників податків ДФС України.