Шкарлет заявив, що перехід на дистанційне навчання школярів призведе до соціального сирітства

У Міносвіти сподіваються, що навчальний рік розпочнеться 1 вересня
Фото: depositphotos.com

Складно уявити дистанційне навчання першокласників, діти мають відбувати соціалізацію у школі, вважає в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет.

1 вересня діти в Україні мають піти у школу, перехід на дистанційне навчання загрожує соціальними наслідками. Про це в інтерв'ю LB.ua, опублікованому 4 липня, заявив виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет.

"Не уявляю собі, яким чином діти можуть піти дистанційно в перший клас. Можливо, якщо ситуація [з COVID-19] буде загострюватися, то буде знов дистанційний режим. Але першокласники повинні відчути всю соціалізацію у школі", – стверджує чиновник.

За його словами, у міністерстві обговорюють запасні варіанти: змішану форму відвідування (частково офлайн, частково онлайн) або введення кількох змін навчання.

"Я спілкувався за цей час із величезною кількістю батьків, які наполегливо звертають увагу на те, що дистанційна освіта – це не зовсім освіта. Якщо в родині один монітор і три дитини, у яких одночасно уроки, то як бути? Крім того, діти, якщо це молодша школа, потребують догляду. А батькам потрібно працювати, їм треба заробляти на життя. Це є величезна соціальна проблема. Якщо у нас буде тільки дистанційне навчання – буде соціальне сирітство", – сказав Шкарлет.

2019/2020 навчальний рік через карантин було ухвалено завершити дистанційно.

Кабінет Міністрів України ще не ухвалив рішення щодо того, чи почнеться з 1 вересня навчальний рік для школярів. 23 червня тодішня в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій заявила, що новий навчальний рік для учнів шкіл розпочнеться з 1 вересня, а для студентів першого курсу – із 17 вересня.