Сінгапурські науковці вирахували дату закінчення пандемії COVID-19 у всьому світі й у кожній країні окремо

До кінця року повністю побороти пандемію не вдасться, вважають автори моніторингу
Фото: ЕРА

Згідно з розрахунками фахівців із Сінгапурського університету технології та дизайну, в Україні коронавірус остаточно переможуть 2 липня.

Людство остаточно переможе коронавірусну хворобу COVID-19 у січні 2021 року, останньою країною, де фіксуватимуть нові випадки інфікування, стане Саудівська Аравія. Таких висновків дійшли науковці із Сінгапурського університету технології та дизайну, дослідження розміщено на сайті вишу.

Для розрахунку строку закінчення пандемії науковці проаналізували дані про ситуацію з поширенням COVID-19 у 131 державі. Для створення прогнозу вони використовували так звану SIR-модель – "сприйнятливі стають інфікованими, інфіковані одужують".

Для кожної країни наведено криві циклів пандемії, окремо вказано дати виявлення 97%, 98% і 100% випадків коронавірусу.

Китай є єдиною країною, у якій крива зійшла нанівець (8 квітня).

За прогнозом науковців, у Франції виявлення нових випадків інфекції буде припинено 10 серпня, у Великобританії – 22 серпня, в Італії – 31 серпня, у США – 9 вересня. 26 квітня варто очікувати закінчення активної фази епідемії в Південній Кореї, випливає з графіків.

В Україні, якщо вірити дослідженню, 97% випадків зараження буде підтверджено 17 травня, 99% – 25 травня, а після 2 липня нових випадків COVID-19 уже не буде.

Рис.: ddi.sutd.edu.sg

Показники прогнозного моніторингу постійно уточнюють, зазначили науковці.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, коронавірусом у світі заразилося понад 3,14 млн осіб, понад 218,5 тис. із них померло, а майже 950 тис. вилікували.