"Ситуація дуже тривожна". Активіст повідомив, що в Криму обміліло два водосховища

Військові проклали водогін від Тайганського водосховища до Сімферополя, восени воно може пересохнути
Фото: depositphotos.com

Стан Білогірського водосховища в анексованому Росією Криму в липні значно погіршився. За інформацією активіста руху "Вільний Крим" Решада Меметова, такого низького рівня води в цю пору року не спостерігали.

В анексованому Росією Криму слідом за висиханням верхньої частини Білогірського водосховища повністю висохла його серединна частина, про це повідомляє "Крим. Реалії" 18 липня.

Річка Біюк-Карасу, яка живить Білогірське водосховище, перетворилася на струмок. За інформацією місцевих жителів, такого низького рівня води в цей час року на їхній пам'яті ще не було.

"Ситуація дуже тривожна, водосховище на межі висихання, а це значить, що знищуються флора і фауна водойми, які формувалися десятиліттями. Знаю, що зараз там ведеться інтенсивна риболовля", – розповів активіст руху "Вільний Крим" Решад Меметов.

За його інформацією, цього тижня російські військові проклали водопровід від Тайганського водосховища до Сімферополя.

обто заберуть останні залишки води на потреби кримської столиці. Тож восени маємо всі шанси вперше в історії побачити пересохлими як Білогірське, так і сусіднє Тайганське водосховище", – зазначив Меметов.

Україна забезпечувала через Північно-Кримський канал майже 85% потреб Криму в прісній воді. Після анексії Криму РФ навесні 2014 року Київ припинив постачання води на півострів. У квітні 2017 року кримська влада запевняла, що їй вдалося повністю подолати цю проблему, але, як повідомляли експерти виданню "Крим.Реалії", ця інформація не відповідає дійсності. За даними ЗМІ, у Криму поки не знайшли альтернативи постачанню дніпровської води, крім масштабного викачування підземних вод.