Сніг, хуртовини, ожеледь. Рятувальники попередили про погіршення погоди в Україні

В Україні можливі сильні снігопади
Фото: ЕРА

23 січня прогнозують пориви вітру 15–20 м/с та хуртовини по всій Україні, крім західних областей, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

В Україні 23 січня прогнозують складні погодні умови, повідомив 22 січня прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"За даними Укргідрометцентру, 23 січня у Вінницькій, удень і в Житомирській, Київській, Чернігівській, Черкаській, Кіровоградській і Полтавській областях, уночі 24 січня в Сумській, Харківській та Луганській областях значний сніг (приріст снігового покриву 10–15 см, місцями до 20 см), у південних, Дніпропетровській та Донецькій областях сніг із переходом у дощ, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу", – ідеться в повідомленні.

Із 23 січня можливі пориви вітру 15–20 м/с та хуртовини по всій Україні, крім західних областей.

У Києві та Київській області вдень 23 січня значний сніг із приростом снігового покриву до 10–15 см, пориви вітру до 15–20 м/с, хуртовини.

Погодні умови відповідають жовтому рівню небезпеки.

На сайті Укргідрометцентру зазначено, що є чотири рівні загрози за кольорами: зелений – погодні умови не становлять загрози; жовтий – потенційно небезпечні погодні умови; оранжевий – небезпечні погодні умови; червоний – погодні умови вкрай небезпечні.