Сніг та ожеледиця. Рятувальники попередили про погіршення погоди в низці областей України

Синоптики прогнозують на Закарпатті приріст снігового покриву 2030 см
Фото: pixabay.com

У Полтавській і Харківській областях, а також у низці північних та західних областей України найближчими днями прогнозують мокрий сніг, місцями – налипання мокрого снігу та хуртовини, розповіли в Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.

29 січня в низці областей України прогнозують погіршення погодних умов. Про це 28 січня у Facebook повідомила Держслужба України з надзвичайних ситуацій із посиланням на синоптиків.

Уночі 29 січня й удень 31 січня можливий сніг та хуртовини. Синоптики прогнозують на Закарпатті сильний дощ із мокрим снігом, приріст снігового покриву до 20–30 см. На дорогах ожеледиця.

"У західних, північних, Полтавській та Харківській областях мокрий сніг, утворення нестійкого снігового покриву висотою 3–10 см, місцями налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця", – розповіли у пресслужбі.

Крім того, 29-го та 30 січня в Україні прогнозують пориви вітру до 15–20 м/с.

"Ускладнення погодних умов відповідає І рівню небезпечності, спричинятиме порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг. У Карпатах порушення, місцями припинення руху транспорту на дорогах (II рівень небезпечності)", – додали у пресслужбі.

На сторінці Українського гідрометцентру у Facebook повідомляють, що температура повітря протягом доби 29 січня буде коливатися від -1 °C до +4 °С, у Карпатах: -4...-9 °C.