Співачка Корольова попросила Зеленського дозволити їй приїжджати в Україну

Корольова просить дозволити їй в'їзд на історичну батьківщину
Фото: Наташа Королева / Facebook

У 2016 році Служба безпеки України заборонила російській співачці українського походження Наташі Корольовій в'їзд в Україну на п'ять років "за дії, що суперечать інтересам країни". Корольова у зверненні до президента України Володимира Зеленського назвала ці обвинувачення абсурдними й безглуздими.

Російська співачка Наташа Корольова звернулася до президента України Володимира Зеленського із проханням дозволити їй в'їжджати на територію країни. Артистка заявила у своєму Instagram, що надіслала лист на ім'я Зеленського.

За словами Корольової, справу проти неї було сфабриковано.

"Обвинувачення, яке суд ухвалив мені три роки тому, спираючись тільки на брехливу статтю в інтернеті проплаченого "журналіста" і тиск сімейної парочки кровожерливих депутатиків, які з отруйним слиновиділенням бризкали "ганьба запроданці", є абсурдним і безглуздим", – пише співачка.

Корольова зазначила, що вона "як ніхто уособлює колорит, темперамент і дух України на всьому пострадянському просторі й не цурається свого походження".

Співачка опублікувала відео зі своєю покійною бабусею, у якому літня жінка запитує, за що її онуку не пускають в Україну.

"Напевно, це пісня про київського хлопчика, або про маленьку країну, або тюльпани, які жовтого кольору розлуки, так налякали своїми закликами до екстремізму", – заявила Корольова.

У 2016 році Служба безпеки України ввела заборону на в'їзд в Україну Корольовій строком на п'ять років "за дії, що суперечать інтересам країни". Співачка давала концерти в окупованому Криму і з 2006 року є членом партії "Единая Россия".

У 2017 році СБУ тимчасово скасувала заборону на в'їзд, щоб Корольова змогла приїхати на похорон своєї бабусі.

У вересні 2018 року Корольова звернулася в Європейський суд із прав людини через заборону на в'їзд.