Справа Шеремета: Апеляційний суд відмовився звільнити з-під варти Кузьменко

Кузьменко перебуває під вартою із грудня 2019 року

Фото: Юлия Кузьменко / Facebook

Підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко апеляційну скаргу сторони захисту залишили без задоволення, повідомили у Київському апеляційному суді.

Київський апеляційний суд залишив під вартою підозрювану К. у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляють на сторінці суду у Facebook.

Імені підозрюваної не назвали, проте зі справи випливає, що йдеться про лікарку та волонтерку Юлію Кузьменко.

Адвокати Кузьменко просили змінити запобіжний захід і віддати підозрювану на поруки теперішніх і колишніх народних депутатів.

"За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 26 травня 2020 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення", – ідеться в повідомленні.

"Феміда дійсно сліпа. А ще глуха й німа", – прокоментував рішення суду адвокат Кузьменко Тарас Безпалий у Facebook.

Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок підриву машини, що належала співзасновниці видання "Українська правда", цивільній дружині журналіста Олені Притулі. Прокуратура кваліфікувала інцидент як умисне вбивство, вчинене у спосіб, небезпечний для життя багатьох людей. За версією слідства, журналіста вбили для дестабілізації ситуації в Україні.

12 грудня 2019 року міністр МВС Арсен Аваков повідомив про затримання підозрюваних у причетності до вбивства Шеремета. Пізніше того самого дня Нацполіція назвала імена ймовірних причетних: це військова медсестра Яна Дугарь (суд відправив її під домашній арешт, а 25 травня 2020 року відпустив під заставу), військовослужбовець і музикант Андрій Антоненко (заарештований) і дитяча хірургиня Кузьменко (помістили під варту).

22 травня поліція повідомила захист підозрюваних про закінчення досудового розслідування.

Фігуранти справи заявляють про свою невинуватість, на їх захист регулярно проводять мітинги.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що якщо підозрювані у справі про вбивство журналіста виявляться невинуватими, то буде зроблено серйозні кадрові висновки. "Чи потужний Аваков міністр? Так. Його сьогоднішня відповідальність – справа Шеремета. Він цю справу почав, він її має довести до кінця. До результату. Щоб усіх, хто причетний до вбивства Шеремета, було покарано", – сказав глава держави.