Степанов: В Україні досить швидко поширюється COVID-19

Протягом доби було проведено 10 992 тестування на коронавірус
Фото: Максим Степанов / Facebook

Кількість госпіталізованих із COVID-19 в Україні протягом останнього місяця зросла удвічі, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Коронавірус в Україні поширюється швидкими темпами. Про це сьогодні під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

За словами міністра, кількість госпіталізованих у країні протягом останнього місяця зросла удвічі.

"Якщо з 18-го до 24 травня ми фіксували кількість госпіталізованих на рівні 749 за тиждень, то з 22-го до 28 червня ця кількість становить 1,4 тис. Хочу нагадати, що госпіталізують виключно тих людей, які перебувають у стані середньої тяжкості або з тяжким перебігом хвороби", – підкреслив Степанов.

Він нагадав, що в Україні реєструють стрімке зростання пневмоній.

"У нас досить швидко поширюється COVID-19, про що свідчать не тільки цифри", – сказав міністр.

Він нагадав, що в Одесі у вихідні фіксували значний наплив туристів, і підкреслив, що тепер варто чекати на черговий сплеск коронавірусу у країні.

Степанов додав, що протягом останньої доби в Україні коронавірус виявили у 63 дітей і 56 медпрацівників, по всій країні було госпіталізовано 192 людей.

Протягом доби було проведено 10 992 тестування, з них 6962 – методом ПЛР і 4030 ІФА-тестів.

Від початку епідемії коронавірус в Україні підтвердили у 44 334 осіб, від COVID-19 померло 1159 осіб, одужало – 19 115. Протягом останньої доби вірус виявили у 706 осіб.